Maklumat

Sebelum / selepas: Memisahkan loteng tanpa memutarbelitkannya

Sebelum / selepas: Memisahkan loteng tanpa memutarbelitkannya


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Loteng adalah kediaman berskala besar yang terletak di bekas bengkel, kilang atau gudang. Reka bentuk yang terang dan kerap terbuka, ia menawarkan ruang tamu yang tidak sekata, jauh dari konvensyen rumah tradisional. Para arkitek agensi Taloni + Barret bekerja di kilang bekas ini di distrik Ménilmontant, berubah menjadi tempat yang luas, untuk memikirkan semula susunan dalamannya. Pemilik premis itu mahu memisahkan kawasan tidur dari seluruh ruang tamu untuk mendapat manfaat daripada privasi yang lebih besar. Lily Taloni dan Sébastien Barret meletakkan semua bakat mereka dalam perkhidmatan seni bina atipikal ini untuk membezakan ruang-ruang yang berbeza tanpa mengganggu semangat asalnya. Penjelasan.

Pisahkan bilik tidur tanpa mengasingkannya sepenuhnya dari ruang tamu

sebelum : Apabila arkitek agensi Taloni + Barret berkunjung untuk pertama kalinya loteng 75m2 ini, yang terletak di daerah Ménilmontant di Paris, mereka mendapati tempat yang sangat terang tetapi tanpa keperibadian: seni bina atau perabot diserlahkan. Konfigurasi premis juga menimbulkan masalah bagi pemiliknya, yang mahukan kawasan tidur yang lebih intim. Bilik tidurnya sebenarnya terintegrasi sepenuhnya ke ruang tamu, di mana dapur, ruang tamu, ruang makan dan pejabat sudah ada. Untuk ini, dia mempercayakan laman web ini kepada agensi Taloni + Barret, yang dibuat pada tahun 2011 oleh Lily Taloni dan Sébastien Barret. Arkitek muda membuat ruang yang cantik setiap hari, dari reka bentuk hingga selesai, sambil memberikan respons kreatif kepada permintaan individu. Untuk projek baru ini, cabaran ini sebahagian besarnya memikirkan semula susun atur premis tanpa membuang "roh" loteng bengkel lama ini.



selepas : Loteng telah menggunakan ruang baru melalui bilik separuh terbuka yang terletak di lokasi katil lama. Dinding rendah kini memisahkan bilik tidur dari seluruh ruang tamu tanpa membahagikannya: diatasi oleh panel Jepun yang dilepaskan, ia membolehkan cahaya di luar memisahkan kawasan tidur dari ruang tamu, dapur dan ruang makan. Sebuah rak terbuka juga bertindak sebagai pemisahan di sisi lain dari katil, sambil menyediakan storan tambahan yang sebelumnya tidak ada di dalam bilik.



Hiasan ini menjemput anda untuk melancong

sebelum : Loteng sangat kurang personaliti. Berbagai keping perabot milik pemiliknya dibuat dengan indah, tetapi tiada aksesori datang untuk meningkatkannya. Satu lagi titik negatif: dapur. Dibuka ke ruang tamu, ia tidak sesuai dengan citarasa pemilik yang ingin ruang dan warna yang lebih kontemporari bersesuaian dengan hiasannya.

selepas : Hiasan baru kini menjemput anda untuk perjalanan, terima kasih kepada lukisan dan kenangan percutian yang menetapkan nada untuk keseluruhan ruang tamu. Warna-warna yang terdapat dalam warna kuning dan coklat, memanaskan ruang yang besar ini, menggemaikan lantai parket pepejal yang hebat di lantai. Pemilik telah memilih untuk hiasan yang berayun antara gaya etnik, kolonial dan perindustrian, campuran yang bijak yang meminjamkan dirinya dengan sempurna ke jilid dan semangat tempat itu. Dapur baru juga harmoni dengan hiasan baru ini dengan warna-warna sukan yang mirip dengan partisyen Jepun. Dengan pulau pusat yang tidak ada sebelumnya, ia mendapat keuntungan dalam fungsi sementara tetap tidak bijak. Dalam perjanjian dengan pemilik, arkitek memilih model dengan garis kontemporari dan elemen keluli tahan karat, dipanaskan oleh kerja keras kayu yang padat. Maklumat lanjut mengenai www.talonibarret.com